TIJORAT BANKLARIDA MBMB TIZIMINI JORIY ETISH MASALALARI - Gayratjon Ibragimov (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Bank tizimiga joriy etilayotgan innovatsion yechimlar tahlili raqamlashtirish bo’yicha ma’lum ishlanmalarni qo’llash xizmat ko’rsatish sifatini oshirish, faoliyat samaradorligini ko’tarishga imkon berishini tasdiqladi. Asosiy yechim sifatida banklar va mijozlar bog’lanadigan barcha aloqa kanallari va savdolarni avtomatlashtirishni nazorat qilishga imkon beradigan, usbu jarayonlar statistikasini real vaqt sharoitida olib borish imkonini beradigan “Mijozlar bilan munosabatlarni boshqarish” tizimini joriy etishni taklif etish mumkin. U orqali tijorat banklari mijoz-bank munosabatlari arxitekturasini mijozlar faolligining barcha jihatlari hisobga olinadigan tarzda qura oladilar. Maqolada bank faoliyatida MBMBni qo’llash uchun tegishli taktika va strategiya taklif qilinadi.