МОЛИЯВИЙ ҲИСОБОТЛАРНИ КОЭФФИЦЕНТЛАР ЁРДАМИДА ТАҲЛИЛ ҚИЛИШ МАСАЛАЛАРИ - Тулаев Мирзакул Саламович (World Scientific Research Journal, 2025)
Аннотация. Мазкур мақолада иқтисодий таҳлилнинг самарали усули сифатида молиявий ҳисоботларни коэффициентлар усулида таҳлил қилиш масалалари ёритилган. Молиявий ҳисоботларнинг шаклларидан келиб чиқиб аниқланадиган коэффициентлар, уларнинг мазмуни ва ҳисоблаш механизми ишлаб чиқилган. “Оҳангарондон” ОАЖ маълумотлари асосида ишлаб чиқилган коэффициентлар аниқланган ва хулосалар шакллантирилган.