СОЛИҚ МАЪМУРЧИЛИГИДА МОЛИЯВИЙ ТЕХНОЛОГИЯЛАР – ХУФИЁНА ИҚТИСОДИЁТНИ ҚИСҚАРТИРИШ ОМИЛИ СИФАТИДА - Қурбонов Мухиддин Абдуллаевич (World Scientific Research Journal, 2025)
Аннотация. Мазкур мақолада Ўзбекистонда солиқ маъмурчилигида мавжуд муаммолар, жумладан солиқ тўлашдан бўйин товлаш (солиқдан қочиш), солиқ йиғиш тизимининг рақамлаштириш, товарларни импорт қилувчи тадбиркорлик субъектлари қўшилган қиймат солиғи тўловчиси сифатида махсус рўйҳатдан ўтиш муддатлари каби муаммолар ўрганилган, уларни бартараф этишга хизмат қилувчи илмий таклифлар ва тавсиялар ишлаб чиқилган.