O‘ZBEK VA ISPAN TILLARIDA GRADUAL SINONIMIYA - Tashniyazova Shoira Xolmuradovna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek tilshunosligida keyingi yillarda lug‘aviy sinonimlarni ularning leksik ma’nolari tarkibini semik tahlil qilish asosida belgilash orqali ularning mohiyatidagi aynanlik va farqlilik belgilarini ajratish orqali graduonimiya hodisasi bilan o‘zaro munosabati orqali gradual sinonimiya hodisasining namoyon bo‘lishi haqida fikr yuritiladi.