METALLAR RESIKLINGI - Xudoyqulova Mohidil Odiljon qizi; M.S.Saidova (World Scientific Research Journal, 2025)
Metall resiklingi – atrof-muhitni muhofaza qilish va resurslarni samarali ishlatishning muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Ushbu jarayon metall chiqindilarini yig‘ish, qayta ishlash va yangidan foydalanish imkonini beradi. Qayta ishlangan metallar tabiiy resurslarni tejashga, ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirishga va uglerod izini qisqartirishga yordam beradi. Zamonaviy texnologiyalar temir, alyuminiy, mis va boshqa metallarni qayta ishlash samaradorligini oshirishga qaratilgan. Ushbu maqolada metall resiklingining afzalliklari, jarayonlari va istiqbollari haqida ma’lumot beriladi.