SUN’IY INTELLEKT MASALALARIDA BERILGANLAR BAZASINI TAYYORLASH VA ULARGA DASTLABKI ISHLOV BERISH TEXNOLOGIYALARI - Murodov Azizbek Muhammadqul o’g’li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Berilganlarga dastlabki ishlov berish jarayoni ular ustida berilganlarning intellektual tahlili usullarini amalga oshirishga tayyorlashda bajariladigan amallardan iborat. Hozirda tahlil qilish uchun turli manbaalardan olinishi mumkin bo’lgan ma’lumotlar hajmi sezilarli darajada oshgan bo‘lsa-da, bu har doim ham yaxshi natijalarga olib kelmaydi. Bu mavjud ma’lumotlarning axborot mazmuni va sifati bilan bog’liq bo’lib, ushbu tadqiqot mashinali o‘rgatish algoritmlari uchun berilganlarni tayyorlash usullarini qo’llashga qaratilgan.