BO‘LAJAK PEDAGOGLAR PSIXOLOGIK SALOMATLIGIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - Nuriddinov Rasuljon Samitjon o‘g‘li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Maqolada bo‘lajak pedagoglarning psixologik salomatligiga ta’sir etuvchi omillar qatorida kasbiy qoniqish, motivatsiyaning ta’siri o‘rganilgan. Bo‘lajak pedagoglarning salomatligini saqlashning dunyoda va mamlakatimizdagi hozirgi holati, muammoning nazariy jihatlari ham yoritib berilgan. Tadqiqot qismida pedagogik sohada ta’lim olayotgan talabalar o‘rtasida tanlangan kasbiy faoliyatda o‘z-o‘zini anglash, rivojlantirish vositasi sifatida qabul qilish darajasini, yangi jamoadagi o‘rni, o‘ziga xosligini anglashni va unga a’zolikning ahamiyatini baholashni aniqlash maqsadida U.S.Rodiginaning “Talabalarning kasbiy identifikatori” so‘rovnomasini o‘tkazdik. Psixologik salomatligiga ta’sir etuvchi omillar “emotsional munosabat” va “ongli faoliyat” shkallalari bo‘yicha aniqlandi. Tadqiqot ishining metodik va metodologik jihatlari asoslangan.