MARG‘ILON HUNARMANDCHILIGIDA ISHLATILADIGAN ASOSIY TERMINLAR VA ULARNING KELIB CHIQISHI - Abdusamad Abdumalikov (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada Marg‘ilon hunarmandchiligida ishlatiladigan asosiy terminlar va ularning kelib chiqishi tahlil qilinadi. Marg‘ilon shahri Farg‘ona vodiysining eng qadimiy va madaniy markazlaridan biri sifatida o‘zining hunarmandchilik an’analari va san’ati bilan mashhur. Maqolada ipakchilik, gilamchilik, zargarlik, yog‘och o‘ymakorligi kabi hunarmandchilik tarmoqlariga oid terminlar va ularning kelib chiqish tarixi batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, bu atamalarning tarixiy, madaniy va iqtisodiy o‘zaro ta’sirlar asosida shakllanganligi ko‘rsatiladi. Maqolada terminlar va ularning tarixi orqali Markaziy Osiyo madaniyatining rivojlanish jarayoni hamda uning global aloqalari ham yoritiladi.