MARKAZIY OSIYO EKOLOGIK MUAMMOLARI VA ULARNING YECHIMLARI - Atajanova Muyassar Atajanovna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Markaziy Osiyo mintaqasidagi asosiy ekologik muammolar va ularning yechimlari o‘rganiladi. Mintaqadagi iqlim o‘zgarishi, suv resurslarining kamayishi, tuproq degradatsiyasi va bioxilma-xillikning yo‘qolishi kabi muammolar atroflicha ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, mavjud ekologik muammolarni bartaraf etish bo‘yicha zamonaviy usullar va strategiyalar taklif etiladi.