OʻZBEKISTONDA GENDER TENGLIGINI TA’MINLASHGA QARATILGAN ISLOHOTLAR VA ULARNING NATIJALARI - Ahmadova Maftuna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Oʻzbekistonda gender tengligini ta’minlash bo‘yicha amalga oshirilayotgan huquqiy va institutsional islohotlar, xotin-qizlarning jamiyatdagi rolini oshirishga qaratilgan chora-tadbirlar tahlil qilinadi. Shuningdek, ayollar huquqlarini himoya qilish, ularning siyosiy va iqtisodiy jarayonlardagi faolligini oshirishga qaratilgan strategiyalar va kelajak istiqbollari yoritilgan.