RAXIT KASALLIGIGA OLIB KELUVCHI SABABLAR VA KASALLIKNING PROFILAKTIKASI - Madaminov Alisher Asqarovish; Abdigaparova Yulduz Kóbeysinovna (World Scientific Research Journal, 2025)
Bu maqolada raxit kasalligiga sabap boluvchi va unıng rivojlanishiga olib keluvchi sabablar kórsatilgan. Jumladan D vitamini yetishmovchiligi sabablari, bolalarnıng notóǵri ovqatlanishi va ularda kaltsiy va fosfor yetishmovchiligi haqida yoritilgan. Maqola raxitning oldini olish choralarini kórsatish, kasallikning keng tarqalishiga kurashish maqsadida yozilgan.