XOM IPAK ISHLAB CHIQARISH MAHSULOTLARI SINOV LABORATORIYASINI AKKREDITATSIYAGA TAYYORLASH - Sulaymanov Sharif Abdumanabovich; Eshonxonov Yusufxon Rasulilloxon o’g’li (World Scientific Research Journal, 2025)
Ushbu maqolada xom ipak ishlab chiqarish mahsulotlarini sinovdan o‘tkazish laboratoriyalarini xalqaro akkreditatsiya talablari asosida tayyorlash jarayoni o‘rganiladi. Maqolada laboratoriyaning texnik salohiyati, sifatni boshqarish tizimi, sinov metodikalarining aniqligi va natijalarning takrorlanuvchanligi tahlil qilinadi. Shuningdek, ISO/IEC 17025:2017 xalqaro standartiga muvofiq akkreditatsiya qilish uchun zarur hujjatlarni tayyorlash, xodimlar malakasini oshirish va jihozlarni kalibrlash bo‘yicha chora-tadbirlar muhokama etiladi. O‘zbekiston sharoitida ipak ishlab chiqarishga ixtisoslashgan laboratoriyalarni xalqaro miqyosga olib chiqish imkoniyatlari, muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari haqida fikr yuritiladi.