SWIFT CONCURRENCYNING ICHKI DUNYOSI, ASINXRON FUNKSIYALAR QANDAY ISHLAYDI - Cho‘lliyev Shoxrux Ibаdullаyevich (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu maqola Swift Concurrency (SC) texnologiyasining ichki ish mexanizmlarini tushuntirishga bag‘ishlangan bo‘lib, asinxron funksiyalar, vazifalar (Tasks), ishlar (Jobs), aktorlar va ijrochilar (Executors) kabi asosiy tushunchalarni umumiy kontekstda ko‘rib chiqadi. Maqola iOS dasturchilariga SC-ning qanday ishlashini tushunishda yordam berishga qaratilgan bo‘lib, murakkab texnik detallarga chuqur kirish o‘rniga, umumiy rasmni aniqlashtirishga e’tibor beradi. Asinxron funksiyalarning to‘xtash nuqtalari, vazifalarning tuzilishi, aktorlarning ma’lumot xavfsizligidagi roli va ijrochilarning ishlarni boshqarish jarayoni oddiy tilda bayon etiladi. Maqola SC-ni o‘rganishda amaliyot muhimligini ta’kidlaydi.