SWIFTUI’DA COORDINATOR YONDASHUVI - Cho‘lliyev Shoxrux Ibаdullаyevich (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola iOS dasturlashda Coordinator yondashuvini SwiftUI’da qo‘llash imkoniyatlarini o‘rganadi. Coordinator nima ekanligi, uning UIKit va SwiftUI’dagi amalga oshirilishi solishtiriladi va NavigationStack yordamida SwiftUI’da Coordinator qanday qurilishi mumkinligi misollar bilan ko‘rsatiladi. Maqola SwiftUI navigatsiyasining afzalliklari va cheklovlarini tahlil qilib, ushbu yondashuvning katta ilovalarda qo‘llanilishi bo‘yicha xulosalar chiqaradi. Dasturchilarga UIKit va SwiftUI o‘rtasidagi tanlovda yordam berish maqsad qilingan.SwiftUI’da Coordinator yondashuvi haqida gaplashmoqchiman. iOS 18 chiqishi bilan ko‘plab jamoalar iOS 16’ni minimal talab sifatida qabul qilmoqda va bu SwiftUI’ning yangi imkoniyatlari, xususan NavigationStack’ga e’tiborni oshiradi. SwiftUI navigatsiyasi haqida fikrlar turlicha – ba’zilar uni yaxshi deb hisoblasa, boshqalar hali katta ilovalar uchun yetarli emasligini aytadi. Shu sababli, men SwiftUI’da Coordinator yondashuvini sinab ko‘rishga qaror qildim va bu haqda o‘z tajribamni sizlar bilan bo‘lishmoqchiman.