PANDEMIYADAN KEYINGI DAVRDA JAHON IQTISODIYOTINING RIVOJLANISH YO'NALISHLARI - Eshbekov Shahboz Ikromjon o'g'li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada pandemiyadan keyingi davrda jahon iqtisodiyotining rivojlanish yo‘nalishlari tahlil qilinadi. COVID-19 pandemiyasi global iqtisodiyotga jiddiy ta’sir ko‘rsatib, ishlab chiqarish zanjirlarining uzilishi, ish o‘rinlarining qisqarishi va inflyatsiyaning o‘sishi kabi muammolarni keltirib chiqardi. Shu bilan birga, pandemiya yangi iqtisodiy tendensiyalarni shakllantirdi, jumladan, raqamli transformatsiya, yashil iqtisodiyot, yetkazib berish zanjirlarining diversifikatsiyasi va davlatning iqtisodiyotdagi rolini kuchaytirish kabi omillar dolzarblashdi. Maqolada ushbu yo‘nalishlarning global iqtisodiyotga ta’siri va kelajakdagi prognozlari tahlil qilinadi.