O'ZBEKISTONDA XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB QILISH ASOSIDA ERKIN IQTISODIY HUDUDLARNI RIVOJLANTIRISH YO'LLARI - Aminova Ozoda Sami qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Oʻzbekistonda xorijiy investitsiyalarni jalb qilish orqali erkin iqtisodiy hududlarni rivojlantirish yoʻllari tahlil qilinadi. Erkin iqtisodiy hududlarning mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri, xorijiy sarmoyadorlar uchun yaratilayotgan shart-sharoitlar va investitsion muhitni yaxshilash bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, muvaffaqiyatli xalqaro tajribalar asosida Oʻzbekistonda erkin iqtisodiy hududlarni rivojlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar beriladi.