OILAVIY ZO'RAVONLIKDAN JABRLANGAN BOLALARDA TRAVMANI QAYTA ISHLASHDA ART-TERAPIYA IMKONIYATLAR - Abdurazzoqova Nodiraxon Murodovna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola oilaviy zo'ravonlikdan jabrlangan bolalarda travmani qayta ishlashda art-terapiyaning samaradorligi va imkoniyatlarini o'rganadi. Art-terapiya bolalarga o'z his-tuyg'ularini ifoda etish, psixologik barqarorlikni tiklash va travmatik tajribalarni engishda yordam beruvchi muhim usul sifatida ko'rib chiqiladi. Maqolada adabiyotlar tahlili, metodologiya, natijalar va munozara bo'limlari orqali art-terapiyaning afzalliklari va cheklovlari muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari art-terapiyaning bolalarning psixoemotsional holatini yaxshilashdagi ijobiy ta'sirini ko'rsatadi. Xulosa va takliflar bo'limida ushbu usulni kengroq qo'llash bo'yicha amaliy tavsiyalar beriladi.