YASHIL IQTISODIYOT: O’ZBEKISTONNING BARQAROR RIVOJLANISH YO’LI - Xakimjonov Doniyorbek Elyorjon o’g’li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Bugungi rivojlanayotgan davrda ekologik muammolar bilan kurash olib borish muhim ahamiyat kasb etmoqda, ayniqsa, iqtisodiyot sohasida. Ushbu muammolarni bartaraf etishning yagona yo’li bu “Yashil iqtisodiyot”ga o’tishdir. Tabiiy resurslari yetarli darajada va o’z taraqqiyotining muhim pallasida turgan O’zbekiston “Yashil iqtisodiyot”ga o’tish strategiyalarini amalga oshirmoqda. Ushbu maqola mamlakatimizning “Yashil iqtisodiyot”ga kirishida yuzaga keladigan imkoniyatlar, muammolar va siyosiy oqibatlarini o’rganadi. Shu bilan birga, maqolada O’zbekistonning ekologik barqarorlikni ta’minlashdagi sa’y-harakatlarining hozirgi holati ko’rsatilgan va iqtisodiyotni barqaror rivojlantirish uchun takliflar berilgan.