AQLLI ENERGETIKA TIZIMLARIDA SVM ALGORITMI ASOSIDA AVTOMATLASHTIRISHNING TEXNOLOGIK AFZALLIKLARI - Abraev Tursunpolat Azamat o’g’li; Samad Nimatov (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada aqlli energiya tizimlarida avtomatlashtirishning   texnologik  afzalliklari va sun’iy intellekt algoritmlaridan   biri — Support Vector Machine  (SVM)  algoritmining qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Ayniqsa, MEUT(AC) qurilmalari bilan integratsiyada  SVM yordamida nosozliklarni aniqlash, tizim  holatini baholash, reaktiv quvvatni  boshqarish va optimal  joylashtirish  kabi jarayonlar samarali  tarzda  avtomatlashtirilishi yoritiladi.