CHEKSIZ QARSHILIKLARDAN IBORAT ZANJIRLARGA DOIR MASALALARNI YECHISHDA SUPERPOZITSIYA PRINSIPINI QO‘LLASH - Xolliyev Diyor Navruz o‘g‘li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya:     Mazkur maqolada fizikadagi superpozitsiya prinsipining nazariy asoslari va uni amaliy masalalarni yechishda qo‘llash usullari keltirilgan. Superpozitsiya prinsipi klassik fizikaning ko‘plab bo‘limlarida – ayniqsa elektrostatika, mexanika va to‘lqinlar nazariyasida – keng qo‘llanilishi bilan ajralib turadi. Maqolada ushbu prinsipning mohiyati, matematik ifodalanishi hamda bir nechta mustahkamlovchi misollar orqali yoritilgan. Asosiy e’tibor elektr maydonlarining va kuchlarning superpozitsiyasiga qaratilgan. Tanlangan adabiyotlar asosida mavzu bo‘yicha nazariy tahlillar o‘tkazildi va ularni mustahkamlovchi tipik masalalar yechildi. Natijada superpozitsiya prinsipining fizikada universalligi va masalalarni soddalashtirishdagi samaradorligi isbotlandi.