ИШЧИЛАР ҚЎНИМСИЗЛИГИ ТАҲЛИЛИ - Қличев Бахтиёр Пардаевич (World Scientific Research Journal, 2025)
Аннотация: Мазкур мақолада кадрлар қўнимсизлиги кўрсаткичи, унинг иқтисодий аҳамияти ўрганиб чиқилган. Ривожланган давлатларда кадрлар қўнимсизлиги даражалари келитирлган, уларнинг ўзаро фарқланиши асослаб берилган. Ўзбекистонда ишчилар қўнимсизлиги даражасининг ҳозирги ҳолати танқидий ўрганилган ва қўнимсизлик даражасини пасайтириш бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.