WINDOWS FORMSDA MENYU VA ASBOBLAR PANELI YORDAMIDA INTERAKTIV DASTURLAR YARATISH - Yusupov Mirsaid Abdulaziz o’g’li; Abdurasulova Gulsanam Nabijon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Windows Formsda menyu va asboblar paneli yordamida iteraktiv va foydalanuvchi bilan samarali muloqat o’rnatiladigan dasturlarni yaratish metodlari ko’rib chiqiladi. Dasturlarni yaratishda foydalanuvchi interfeysining qulay va intuitiv bo’lishi juda muhim. Menyu va asboblar paneli dasturga navigatsiya qilishni osonlashtiradi, hamda foydalanuvchi tajribasini yaxshilashda muhim rol o’ynaydi. Maqolada Windows Forms dasturlarida menyu yaratish, asboblar panelini qo’shish va ularni foydalanuvchi ehtiyojlariga moslashtirish haqida batafsil tushuntirib beriladi. Shuningdek bu elementlar yordamida foydalanuvchi ishini osonlashtirish va tezlashtirish kabi muhim jihatlar o’rganiladi.