NAVBAT VA STEK BILAN ISHLASH - Yusupov Mirsaid Abdulaziz o’g’li; A’zamova Sevinch (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur maqolada zamonaviy kompyuter fanining muhim bo‘g‘inlaridan biri bo‘lgan ma’lumotlar tuzilmalari, xususan, stek va navbatning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Ushbu tuzilmalar algoritmik muammolarni hal qilishda qanday ishlatilishi, ularning LIFO va FIFO prinsiplariga asoslangan xususiyatlari, shuningdek, C# dasturlash tilida ular bilan qanday ishlash mumkinligi batafsil bayon etilgan. Real hayotdagi dasturiy tizimlarda stek va navbatning roli, ularning afzalliklari va cheklovlari misollar orqali yoritiladi. Dasturiy kod namunasi orqali o‘quvchiga tuzilmalarning ishlash mexanizmi amaliy tarzda tushuntiriladi. Ushbu maqola informatikani o‘rganayotgan talabalar, dasturchilar va algoritmlar bilan ishlovchi tadqiqotchilar uchun foydalidir.