IMOM DORAQUTNIYNING ILMIY MEROSI - Kenjayev Nodirbek Abdulhamidovich (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada islom ilmi va hadis ilmining yirik namoyandalaridan biri bo‘lgan Imom Doraqutniy (rahmatullohi alayh)ning ilmiy merosi yoritiladi. U IX–X asrlarda yashab o‘tgan va hadis ilmining taraqqiyotiga beqiyos hissa qo‘shgan olim sifatida tanilgan. Asarda u kishining hadislarni to‘plash, ularni tahlil qilish va sanadlarni baholashdagi metodologiyasi, ilmiy tanqidga bo‘lgan yondashuvi, shuningdek, fiqh, aqida va boshqa islomiy fanlardagi hissasi tahlil qilinadi. Imom Doraqutniyning eng mashhur asari — "Sunan ad-Doraqutniy" nomli hadis to‘plami ilmiy asosda baholanib, uning boshqa muhaddislar bilan ilmiy munosabatlari va farqlari o‘rganiladi. Ushbu annotatsiya ilmiy-tadqiqot ishlariga, diniy ta’lim sohasiga qiziquvchi tadqiqotchilar va talabalar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.