TIBBIY METROLOGIYA: BIOLOGIYA VA TIBBIYOTDA FIZIK O‘LCHASHLARNING AHAMIYATI - Sattarov Yorqin Karimovich; Davlatova Laylo Shokirjon qizi; Amirova Asaloy Utkir qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tibbiy metrologiyaning nazariy asoslari, biologik va tibbiy tizimlarda fizik o‘lchashlarning o‘rni, shuningdek, bu o‘lchashlarning aniqligi va ishonchliligi muhokama qilinadi. Tibbiy diagnostika va davolashda qo‘llaniladigan asosiy fizik kattaliklar, zamonaviy o‘lchov vositalari va ularning metrologik nazorat mexanizmlari tahlil qilinadi. Maqolada xalqaro va milliy metrologik standartlarning ahamiyati, hamda tibbiyotda texnik xavfsizlik va sifatni ta’minlashdagi roli yoritilgan. Tibbiy metrologiyaning istiqbollari sun’iy intellekt va raqamli texnologiyalar kontekstida baholangan.