O‘QUVCHI YOSHLARNI MUSTAQIL KASBIY FAOLIYAT TURLARIGA YO‘NALTIRISHNING IJTIMOIY PSIXOLOGIK OMILLARI - Xaydarov Ismoil Olloqulovich (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mustaqil hayot bo‘sag‘asida turgan yoshlar kasbiy o‘z-o‘zini anglashning juda muhim komponenti - o‘z hatti-harakati uchun javobgarlik va uning (yaxshimi, yomonmi!) natijasiga faqat o‘zi sababchi ekanligini his qilish xususiyati shakllanganligidir. Ya’ni,  yoshlar uchun nafaqat boshqa odamlar, balki o‘z his-tuyg‘ulari, kechinmalari ham kuzatuv ob’ektiga aylanadi. Uning «Men-konsepsiya»si o‘z istiqboli uchun faol harakatga undovchi kuch (ustanovka) sifatida namoyon bo‘lishi haqidagi mulohazalar keltirilgan.