ИННОВАЦИОН ПЕДАГОГИКАНИНГ ТИЛ ТАЪЛИМИДА НУТҚ МАДАНИЯТИНИ ШАКЛЛАНТИРИШДАГИ ЎРНИ - Исомиддинова Мохидил Шавкатовна (World Scientific Research Journal, 2025)
Аннотация: Тил таълимида фанлар, соҳалараро интегратсиясига амал қилиш, ўрганилаётган тилнинг амалда қўллаш кўникмасини ривожлантиради. Грамматикага оид билимларни амалий жиҳатини мустаҳкамлш учун турли мавзудаги матнларга мурожаат қилинади. Бунда тил фани ҳамда турли фанлар, соҳалараро алоқадорлик жараёни юзага келади. Хорижий тилларни ўрганаётган ўқувчи ва мустақил изланувчилар учун баъзи тавсиялар ҳамда таълим тизимига интегратсия жараёнининг кириб келиши ҳамда она тили ва адабиёт дарсларини ўқитишда интегратив ёндашувнинг аҳамияти шунингдек, умумтаълим мактабларида она тили ва адабиёт дарсликларида берилган мавзуларни бир-бирига боғлаган ҳолда тушунтириш усуллари ва методларини ишлаб чиқиш келтириб ўтилган.