NEFT GAZ SANOATIDA QO'LLANILADIGAN SELLYULOZA ASOSLI REAGENTLAR SINTEZI - Xabibullayeva R.M.; Raximjonov B.B. (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada, neft gaz sanoatida sellyuloza asosli reagentlar ishlab chiqarish va ularning qo'llanilishi haqida batafsil ma'lumot beriladi. Sellyuloza asosli reagentlar neft qazib olish va uning qayta ishlash jarayonlarida muhim rol o'ynaydi. Ularning fizik-kimyoviy xususiyatlari va ekologik jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, turli sellyuloza turlari va ularning tarkibiga asoslangan reagentlar sintezining texnologik jarayonlari ham ko'rib chiqiladi.