G’AFUR G’ULOM IJODIDA UMUMINSONIY G’OYALAR USTUNLIGI - Ramazonova Sevinch Elbek qizi; Ramazonov Nodir (World Scientific Research Journal, 2025)
Mazkur maqolada mashhur yozuvchi o’zbek xalqining sevimli yozuvchisi, umrini adabiyotga bag’ishlagan adib G’afur G’ulom ijodining nazariy asosi yoritilgan. Shuningdek yozuvchining hayot yo’li, ijodi, ijodining asosiy mazmun-mohiyati haqida batafsil ma’lumotlar tahlil qilingan.