TRANSLATION PROBLEMS OF REALIAS REPRESENTING NATIONAL AND LOCAL IDENTITY - Sardor Giyasov Norovich (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Milliy va mahalliy o'zlikni ifodalovchi realiyalar tarjimasi, zamonaviy globalizatsiya jarayonida, muhim va dolzarb masalalardan biridir. Har bir millat, o'ziga xos madaniyat, an'ana va tarixi bilan ajralib turadi. Bu o'zlikni ifodalovchi realiyalar, ya'ni til, adabiyot, san'at, urf-odatlar va boshqa madaniy elementlar, bir millatning o'ziga xosligini belgilaydi. Biroq, bu realiyalarni boshqa tillarga tarjima qilish jarayoni ko'plab qiyinchiliklar va muammolarni keltirib chiqaradi.