EPIXLORGIDRIN VA ANILIN ASOSIDAGI ION ALMASHINUV SMOLALARINI MODIFIKATSIYALAB ION ALMASHINUV MEMBRANA SINTEZI - Mirzayeva Gulasal Ergashovna; Bozorova Mehriniso Sherali qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya - Ushbu tadqiqot ishida epixlorgidrin(EPX) , anilin(AN), aminobenzoy kislota(ABK) va polietilenpoliamin(PEPA)lar   asosida ion almashinuv membranasi sintezi  bo'yicha tadqiqot olib borildi. Bunda dastlab epixlorgidrin  anilin bilan reaksiyaga kiritilib diglisidilanilin(DGL)  ion almashinuv smolasi  sintez qilindi. So’ng hosil bo’lgan (DGL) ion almashinuv smolasi   va  (ABK) ishtrokida imobillanib diglisidilanilinamibenzoy (DGAMB) ion almashinuv membranasi sintez qilindi. Sintez qilingan DGAMB tarkibi infraqizil spektr IR-spektr tahlili asosida aniqlandi va ularning ma’lumotlari taqdim etildi.