TALABALARNI DISTRUKTIV G’OYALARDAN HIMOYALASHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Axmedov Davron Murodovich (World Scientific Research Journal, 2025)
Ushbu tadqiqotda talabalarni destruktiv g'oyalardan himoyalashning pedagogik-psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Talabalar o'quv jarayonida ijtimoiy, psixologik va madaniy o'zgarishlarga duch kelishadi, bu esa ularning fikr va qarashlariga ta'sir ko'rsatadi. Shunday qilib, ularda turli destruktiv g'oyalar, ekstremizm yoki radikal fikrlar paydo bo'lishi mumkin. Mazkur tadqiqotda talabalarni bunday g'oyalardan himoya qilish uchun pedagogik va psixologik usullar, metodlar va yondoshuvlar ko'rib chiqiladi.Pedagogik yondoshuvlar, talabalarni ongli ravishda ijtimoiy-axloqiy qadriyatlarni shakllantirishga, ularni o'z fikrini mantiqiy va ilmiy asosda ifodalashga o'rgatishga qaratilgan. Psixologik yondoshuvlar esa talabalar ongini rivojlantirish, ular ichidagi stress va tashvishlarni bartaraf etish, va salbiy ta'sirlarni oldini olishga yordam beradi. Bunday yondoshuvlar, talabalarga ijtimoiy mas'uliyatni oshirish, ularning jismoniy va ruhiy holatini yaxshilashga yo'naltirilgan.