OʻZBEKISTONDA MADANIY VA TARIXIY TURIZM: IMKONIYATLAR TAHLILI - Abdumoʻminova Mahliyo Dilshodjon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekistonning madaniy va tarixiy turizmini rivojlantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan ishlar: qonunlar, farmonlar, hududiy forumlar va yarmarkalar tahlil qilinadi. Muallif madaniy meros ob’ektlaridan foydalanish, Turizm va Madaniy Meros Vazirligi faoliyati, “Turizm to‘g‘risida”gi qonun, Chorvoq, Buxoro va Samarqanddagi strategik tashabbuslar (PQ–2980, PF–117, PF–5273) hamda “Ipak yo‘lida turizm” yarmarkasi kabi faoliyatlar asosida mavjud imkoniyatlar va kuchli tomonlarni ko‘rsatadi. Maqola ilmiy-auditoriyalar, turizm sohasidagi mutaxassislar hamda hukumat siyosatiga qiziqqanlar uchun qimmatli ma’lumot hisoblanadi.