SUN'IY INTELLEKT VA MASHINALI O'RGANISHNING IQTISODIYOTDAGI ROLI: ZAMONAVIY IQTISODIY TIZIMLARNI TRANSFORMATSIYA QILISH OMILLARI - Jabborov Abdulla Akbar o‘g‘li; Islomov Bekzod Ilg‘or o‘g‘li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun'iy intellekt (SI) va mashinali o'rganish (MO) texnologiyalarining zamonaviy iqtisodiyotga ta'sirini har tomonlama tahlil qilinadi. Tadqiqot SI/MO texnologiyalarining mehnat unumdorligiga, iqtisodiy o'sishga va ijtimoiy tengsizlikka ta'sirini atroflicha o'rganiladi. Maqolada SI texnologiyalarining ulkan iqtisodiy salohiyati, ularning qo'llanilish sohalari va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari chuqur tahlil qilingan. Ushbu tahlil SI va MO texnologiyalarining iqtisodiy landshaftni tubdan o'zgartirishdagi hal qiluvchi rolini yoritadi.