ELEKTRON HUKUMAT TEXNOLOGIYALARI VA XIZMATLARI - Jabborov Abdulla Akbar o‘g‘li; Islomov Bekzod Ilg‘or o‘g‘li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada elektron hukumat texnologiyalari va xizmatlarining shakllanishi, rivojlanishi va joriy etilish jarayonlari keng yoritilgan. Xususan, O‘zbekiston tajribasi asosida elektron davlat xizmatlarining fuqarolar hayotidagi roli, qulayliklari, xavfsizlik choralarini kuchaytirish, byurokratik to‘siqlarni kamaytirish va xizmat ko‘rsatish samaradorligini oshirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, ilg‘or xorijiy tajribalar, xususan Estoniya va Janubiy Koreya misolida innovatsion yondashuvlar ko‘rib chiqilgan. Maqolada mavjud platformalar — Yagona interaktiv davlat xizmatlari portali, MyGov ilovasi va Mobile-ID tizimi orqali taqdim etilayotgan xizmatlar soni, foydalanish ko‘rsatkichlari hamda istiqboldagi raqamli transformatsiya yo‘nalishlari tahlil etilgan.