TAZYIQ VA ZOʻRAVONLIKKA UCHRAGAN XOTIN-QIZLAR VA ULARNING VOYAGA YETMAGAN FARZANDLARIGA PSIXOLOGIK XIZMATNING AHAMIYATI - Tirkasheva Dinoraxon Shuaxratjon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tazyiq va zoʻravonlikka uchragan xotin-qizlar va ularning voyaga yetmagan farzandlariga ko‘rsatiladigan psixologik yordamning dolzarbligi, mazmuni va ta’siri tahlil qilingan. Ruhiy zo‘ravonlikdan aziyat chekkan ayollar va bolalarning psixologik salomatligini tiklashda mutaxassislarning reabilitatsiya faoliyati, psixoterapiya usullarining samarasi va mavjud muammolar muhokama etilgan. Xalqaro va mahalliy tajribalar solishtirilib, O‘zbekistonda bu yo‘nalishda olib borilayotgan ishlar va takliflar berilgan.