BO'LAJAK ISPAN TARJIMONLARNI KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA KASBIY MALAKASINI SHAKLLANTIRISH - Yangiyeva Zumrad To‘lqinovna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bo‘lajak ispan tarjimonlarni tayyorlash jarayonida kompetensiyaviy yondashuvning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tarjimonlik faoliyatining zamonaviy talablari, til bilimlari bilan bir qatorda, kommunikativ, madaniyatlararo, texnologik va axloqiy kompetensiyalarni egallash zaruratini keltirib chiqaradi. Mazkur maqolada aynan shu kompetensiyalarni izchil shakllantirishga qaratilgan innovatsion yondashuvlar, metodik yechimlar va kasbiy tayyorgarlik uslublari chuqur ochib beriladi.