NUTQIY KOMPETENSIYA TUSHUNCHASI VA UNING KOMPONENTLARI - Obidova Shohsanam G‘anijon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nutqiy kompetensiya va uning nutqiy komponentlari haqida so‘z borgan. Shu bilan birga boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini nutq komponentlarini shakillantirish usullari va metodikasi yoritib berilgan.  Nutq komponentlari tushunchasining mazmun-mohiyati, o‘quvchilarning nutqiy imkoniyatlarini oshirishning ahamiyati haqida fikr yuritilgan.