FASHION STYLING AND VISUAL AESTHETICS: THE ART OF IMAGE CREATION IN CONTEMPORARY FASHION - Anvarjonova Muattar Odiljon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. O'sib borayotgan globallashuv va raqamli o'zaro bog'liqlik sharoitida zamonaviy dizayn madaniy almashinuv va duragaylash uchun muhim platforma bo'lib xizmat qiladi. Ushbu maqola zamonaviy dizayn tendentsiyalari turli xil madaniy elementlarning uyg'unligini qanday aks ettirishi va an'anaviy chegaralarga qarshi turadigan yangi estetikani yaratishini o'rganadi. Maqolada moda, grafika va interyer dizayni misollari orqali madaniy o‘zaro changlanish innovatsiyalarni qanday rag‘batlantirishi, shu bilan birga o‘ziga xoslik, haqiqiylik va o‘zlashtirish haqida muhim savollar tug‘ilishiga urg‘u berilgan.