KON QUVURLARINI KORROZIYADAN HIMOYA QILISH YO‘LLARI - Valikulov Sherzod Zaynitdinovich; Inomov Javohirbek Shavkatjon o’g’li (World Scientific Research Journal, 2025)
Neft va gaz sanoatida quvurlar kon ichidagi va tashqi muhitning agressiv ta’siriga doimiy ravishda duchor bo‘ladi. Ayniqsa, namlik, karbonat angidrid, vodorod sulfidi va sho‘r suvlar quvurlarda korroziya jarayonlarini kuchaytiradi. Bu esa texnologik jarayonlarning ishonchliligini kamaytiradi va iqtisodiy yo‘qotishlarga olib keladi1.