O‘ZBEK TILIDA BADIIY TARJIMA MUAMMOLARI: JAHON ADABIYOTINI O‘ZLASHTIRISHDAGI DOLZARB MASALALAR VA YECHIMLAR - Parvina Turg’unboyeva Ashirboy qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada jahon adabiyotini o‘zbek tiliga tarjima qilish jarayonida uchraydigan muammolar har tomonlama tahlil qilinadi. Tarjimonlarning lingvistik, madaniy va estetik jihatdan duch kelayotgan to‘siqlari, shuningdek, badiiy asarlarning o‘ziga xosliklarini saqlab qolish bilan bog‘liq masalalar ko‘rib chiqiladi. Asarda, tarjima sifati va o‘quvchi ongida asarning haqiqiy ruhiyatini yaratish uchun zarur bo‘lgan metodik yondashuvlar, tarjima nazariyasi asoslari, zamonaviy vositalardan foydalanish bo‘yicha yechimlar taklif etiladi. Tarjimonlik faoliyati adabiy tafakkur rivojida qanday o‘rin tutishi, tarjimon shaxsining mas’uliyati va estetik didi haqida ham alohida fikr yuritiladi.