O‘YIN FAOLIYATI ORQALI IJTIMOIY ADAPTATSIYA VA MAS’ULIYATNI SHAKLLANTIRISHNING SAMARALI YO‘LLARI - Eshqurbonova Zulfizar Ilhomjon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda o‘yin faoliyati orqali ijtimoiy adaptatsiya va ijtimoiy mas’uliyatni shakllantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, o‘yin turlari, ularning tarbiyaviy va ijtimoiy funksiyalari, bolalarning jamoaga moslashuvi hamda mas’uliyat hissini rivojlantirishda tutgan o‘rni tahlil qilingan. Muallif o‘z tajribasi asosida samarali yondashuvlar va metodik tavsiyalarni ham ilgari suradi.