TEXNOLOGIK SINGULYARLIK: AQL VA ALGORITM O‘RTASIDAGI NOANIQ CHEGARA - G'aniyeva Inobat Xolboy qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotasiya: Texnologik singulyarlik tushunchasi zamonaviy ilm-fan va texnologiya sohasida eng muhim va murakkab mavzulardan biri sifatida qaraladi. Bu hodisa inson aqli va sun’iy intellektning rivojlanishi natijasida yuzaga keladigan yangi bosqichni ifodalaydi. Texnologik singulyarlikda inson tafakkuri va algoritmik tizimlar o‘rtasidagi aniq chegara yo‘qoladi, bu esa insoniyat tarixida tub burilish nuqtasi bo‘lishi mumkin. Ushbu maqolada texnologik singulyarlikning mohiyati, aql va algoritm o‘rtasidagi noaniq chegara, uning ijtimoiy, madaniy, ilmiy va falsafiy jihatlari keng ko‘lamda tahlil qilinadi.