O‘ZBEKISTONDA IMKONIYATI CHEKLANGAN SHAXSLARGA IJTIMOIY YORDAM KO‘RSATISH BO‘YICHA OLIB BORILAYOTGAN ISHLAR XUSUSIDA - Маdrahimova Muhayyo Sultonboyevna (World Scientific Research Journal, 2025)
Ushbu maqolada, bugungi kunda mamlakatimizda, nogironligi bo‘lgan shaxslarga, jamiyat va davlat tomonidan ko‘mak va yordam berish, ularni ijtimoiy-siyosiy hayotga faol jalb etishga qaratilgan chora-tadbirlar tahlil qilinadi. Nogironligi bo‘lgan shaxslarning huquqlarini ijtimoiy hayotning barcha sohalarida himoya etish, ularga ijtimoiy yordam ko‘rsatish juda muhimdir. Zero, nogironligi bor fuqarolarning huquq va manfaatlarini ta’minlash, mehnat va turmush sharoitlarini yaxshilash yurtimizda inson qadrini yanada ulug‘lashga xizmat qiladi.