MINTAQA IQTISODIYOTIDA TURIZM VA XIZMAT KO‘RSATISH SOHALARINING ROLI VA AHAMIYATI - Xusainov Jahongir Bahodirovich (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada turizm va xizmat ko‘rsatish sohalarining mintaqaviy iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Turizm infratuzilmasining rivojlanishi, bandlik darajasiga ta’siri, eksport salohiyatini oshirishdagi roli, hamda mahalliy aholi farovonligini yaxshilashdagi hissasi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xizmat ko‘rsatish sektorining iqtisodiy diversifikatsiyadagi o‘rni, investitsiya jalb qilish imkoniyatlari va innovatsion yechimlar asosida mintaqaviy raqobatbardoshlikni kuchaytirish mexanizmlari yoritiladi.