KORXONALARDA ENERGETIK MENEJMENTNI TASHKIL ETISH - Alijanov Doniyorbek; Yaqubov Dilyorbek Doniyorbek o`g`li (World Scientific Research Journal, 2025)
Ushbu matnda tashkil etilayotgan effektiv energiya boshqaruvining asosiy elementlari va vazifalari mavzusida gaplashiladi. Bu, mos keluvchi joylarni aniqlash, tashkilot strukturasi tuzilishi, standartlar yaratish va energiya boshqarish tizimlarini amalga oshirish kabi asosiy vazifalarni belgilaydi. Qo‘shimcha ravishda, yuqori boshqaruvning qo‘llab-quvvati, turli bo‘limlarga integratsiya va energiya boshqaruvchi menejerlarining qaror qabul jarayonlarida o‘rnini ta’kidlaydi. Matnda shuningdek, xodimlarni ajratish, investitsiya rejalashtirish va energiya tejash bilan bog‘liq loyiha qiymatini baholash jarayonlarini ham qanday ravishda muvofiq tashkil etilishi haqida aytib o‘tildi.