KLASTER ASOSIDA FAOLIYAT YURITAYOTGAN TADBIRKORLIK SUB’YEKTLARI EKSPORT SALOHIYATINI YUKSALTIRISH MASALALARI - Jonibekov Zohirjon Davronbek o`g`li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada mamlaktimizda, shu jumladan Namangan viloyatida paxta-to‘qimachilik klasterlarini tashkil etilishi natijasida paxta xom-ashyosini to‘la qayta ishlash yo‘lga qo‘yilayotganligi tufayli qo‘shimcha qiymatga ega bo‘lgan tayyor mahsulotlar ishlab chiqilayotganligi va bu mahsulotlar jahon bozorlariga eksport qilinayotganligi yoritib berilgan. Shuningdek, bu borada amalga oshirilishi lozim bo‘lgan masalalarga ham to‘xtalib o‘tilgan, ya’ni Namangan viloyatidagi paxta-to‘qimachilik klasterlarida besh bosqichli tayyor mahsulot ishlab chiqarishni yo‘lga qo‘yish zarurligi yoritib berilgan.