PAXTA-TO‘QIMACHILIK KLASTERLARI ASOSIDA TADBIRKORLIK FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH IMKONIYATLARI VA ISTIQBOLLARI - Jonibekov Zohirjon Davronbek o`g`li (World Scientific Research Journal, 2025)
Mamlakatimizning sanoat tarmoqlari ichida eng katta qo‘shimcha qiymat yaratish bo‘yicha paxta-to‘qimachilik sanoati alohida ahamiyat kasb etadi. Shuningdek, to‘qimachilik sanoati aholi bandligini ta’minlashning yetakchi sohalaridan biri hisoblanadi. Ishlab chiqarish sohasining o‘zida deyarli 7000 ta korxonada 200 mingdan ortiq ishchi-xodimlar mehnat qilayotganligi yuqoridagi fikrimizning dalilidir. Paxta-to‘qimachilik sanoati Namangan viloyati sanoatining eng rivojlangan tarmoqlaridan biri hisoblanadi. Viloyat uchun bu tarmoqni yanada rivojlantirishning muhimligi, birinchi navbatda mahalliy xom-ashyo bazasining mavjudligi, shuningdek, nisbatan yuqori mehnat sig‘imliligi bilan bog‘liq. Bu esa bandlik va aholining turmush darajasini oshirish kabi muammolar yechimini topishi nuqtai nazaridan ham muhim ahamiyat kasb etadi.