BOSHLANG'ICH SINFLARDA SPORT TADBIRLARINING AHAMIYATI - Yo'ldasheva Naimaxon Ubaydullo qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Bolalik davri inson hayotining eng muhim bosqichlaridan biri hisoblanadi. Aynan shu davrda bolaning jismoniy, aqliy va ma'naviy rivojlanishi boshlanadi. Bolalar uchun mo‘ljallangan ta'lim muhitida nafaqat bilim olish, balki turli ko‘nikmalarni egallash, ijtimoiylashish va sog‘lom turmush tarzini shakllantirish jarayoni boshlanadi. Boshlang‘ich sinflar esa bolalar uchun ta'lim oladigan birinchi muhit bo‘lib, u yerda ular o‘zining birinchi qadamlarini qo‘yadilar. Shu nuqtai nazardan, boshlang‘ich sinflarda sport tadbirlarining o‘rni beqiyosdir. Sport tadbirlari bolalarning jismoniy salomatligini mustahkamlash, ularni jamoaviy ishlashga o‘rgatish, shuningdek, ularning ruhiy holatini yaxshilashda muhim ahamiyat kasb etadi.