FE’L ZAMONLARINING QIYOSIY TAHLILI: ARAB VA INGLIZ TILLARI MISOLIDA - Sultonova Nodiraxom Erkinjon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada arab va ingliz tillaridagi fe’l zamonlari o‘rtasidagi o‘xshashliklar va farqlar tahlil qilinadi. Har ikkala tilda zamon tushunchasining ifodalanish uslubi, grammatik shakllanishi va mantiqiy qo‘llanilishi o‘zaro solishtiriladi. Arab tili morfologik tili bo‘lsa, ingliz tili analitik tusga ega bo‘lganligi sababli, zamon ifodalashda har xil yondashuvlar yuzaga keladi. Mazkur maqolada aynan shu farqlar asosida ikki til o‘rtasidagi zamon tizimi yoritiladi